Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  "Vårt arbete på biblioteket gör en positiv skillnad"

  *

  Möt medarbetaren Elin Wrethén, bibliotekarie på Timrå bibliotek.

  Hur ser dina arbetsdagar ut?

  De flesta biblioteksbesökare möter oss bibliotekarier när vi har pass i informationsdisken och sätter upp böcker i hyllorna ute i biblioteket, men att jobba på bibliotek är mycket mer än så.

  Arbetsdagarna är ofta fyllda med förberedelser och genomförande av bibliotekets aktiviteter som omfattar mer än böcker. Efter nyår blir det en nystart av Släktforskarhjälpen som stått på paus under pandemin och från januari kommer jag att leda den omtyckta och efterfrågade aktiviteten.

  Det blir även en del annat som framtagning av affischer, inlägg till webben och sociala medier om bibliotekets aktiviteter och jag ger naturligtvis ett och annat boktips. Jag har även ansvar för bibliotekets arbete med personer som har annat modersmål än svenska och samarbetar på olika sätt med vuxenutbildningen och aktivitetshuset Pangea.

  Vad är du mest stolt över i ditt jobb?

  Jag är som mest stolt när jag märker att vårt arbete på biblioteket gör en positiv skillnad i människors liv och vardag. Det kan vara en elev som kommer in och tackar för all hjälp och berättar att de nu klarat sina studier, en person som är glad över att ha fått hjälp och stöd att kunna använda en dator, någon som uppskattar bra och intressanta boktips från oss i personalen eller en person som lyckats ta körkort och nu fått jobb tack vare att biblioteket har körkortsboken på arabiska.

  Hur är det att jobba inom Timrå kommun?

  Timrå är en mindre kommun. Mindre betyder också närmare och jag upplever att ett litet bibliotek bidrar till en hemtrevlig och mysig atmosfär. På ett litet bibliotek blir det mindre specialiserat än i ett stort sammanhang och det gäller att förutom ”dina” områden kunna lite av varje. Det bidrar till att göra arbetet mer varierat. Det händer alltid något – vilket är roligt.

  När skrattade du på jobbet senast?

  Jag brukar skratta ganska ofta faktiskt. Senast jag fick mig ett riktigt gott skratt på jobbet var häromveckan under en så kallad omvänd workshopövning med personalen där vi i ett första steg skulle komma på så många sätt som möjligt för att hålla folk borta från biblioteket – för att i nästa steg naturligtvis vända på det hela och hitta sätt att arbeta på för att få så många besökare som möjligt.

  *
  *
  *

  Kontakt

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14,
  861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer:
  212000-2395

  Kommunhuset är öppet
  klockan 08.00-16.30

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14, 861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer: 212000-2395

  Kommunhuset är öppet 08.00-16.30

  Om webbplatsen

  www.timra.se är Timrå kommuns offentliga webbplats

  Navigera på webbplatsen

  GDPR

  Tillgänglighetsredogörelse

  Om cookies