Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Tillgänglighetsredogörelse

  Timrå kommun står bakom den här webplatsen. Vi vill att alla ska kunna använda vår webplats. Det här sidan beskriver hur tigy.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

  Kommunens digitala service ska kunna uppfattas, användas och förstås av alla användare och oberoende av vilka eventuella hjälpmedel som används. Vår ambition är att skapa en mycket bra användarupplevelse för alla som besöker timra.se.

  Verktyg för kontroll av tillgängligheten på timra.se

  Vårt publiceringsverktyg Sitevision innehåller en automatisk tillgänglighetskontroll. Det gör att vi fångar många tillgänglighetsproblem innan sidor publiceras. De tillgänglighetsproblem som inte Sitevisions tillgänglighetskontroll fångar upp, uppmärksammas i granskningsverktyget Siteimprove som ger oss ytterligare information när det dyker upp problem på webbplatsen.

  Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

  Om du behöver information från timra.se på något annat format kan du mejla oss på timra.kommun@timra.se.

  Svarstiden är normalt inom tre dagar.

  Du kan också kontakta oss på telefon, växel 060-16 31 00.

  Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

  Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss brister så att vi får veta att problemet finns.

  Tillsyn

  Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltninglänk till annan webbplats och påtala det.

  Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

  Den här webbplatsen är delvis förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1länk till annan webbplats. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.

  • Vissa innehållsbärande bilder kan sakna textalternativ.
  • Det finns auto roterande bildspel som för tillfället inte går att stoppa
  • Vissa dokument kan vara i otillgängligt format.
  • Formulär och e-tjänster kan i vissa fall vara svåra att förstå. Vi står inför en översyn av e-tjänsteprofilen under hösten, de problem som kvarstår kommer löpande att åtgärdas under 2021.
  • Några länkar kan vara otydliga.
  • Vissa detaljer har otillräcklig kontrast.
  • Det finns inga textalternativ för våra filmer.
  • Delar av webbplatserna uppfyller inte tillgänglighetsprinciperna när det exempelvis gäller tillgänglig kod.
  • För dig som navigerar med tangentbord eller hjälpmedel är inte tabbordningen alltid logisk
  • Integrerade system till webbplatsen, vilket är ett långsiktigt arbete att tillgänglighetsanpassa system med kopplingar till timra.se. Det kommer vi tillrätta med genom att ställa krav vid upphandlingar och på andra sätt påverka leverantörer att tillgänglighetsanpassa sina lösningar.

  Aktivt arbete

  Vi arbetar aktivt för att förbättra vår webbplats utifrån webbtillgänglighetsdirektivet. Vi ser över vilka möjligheter som finns att texta filmer. Vi arbetar också aktivt med att tillgängliggöra våra dokument och all övrig information som finns på vår webbplats.

  Oskäligt betungande anpassning

  Timrå kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.
  Videoupptagningar från kommunfullmäktigemöten kräver mycket tid att texta och syntolka. Vi har i dagens läge inte rätt teknisk lösning för detta. Under hösten 2020 arbetar vi aktivt för att hitta hållbara lösningar inom området. Det kan också finnas andra filmer utlagda efter 23 september 2020 som inte har blivit textade/syntolkade men som vi försöker fånga upp allt eftersom.

  Innehåll som inte omfattas av lagen

  Det innehåll som beskrivs i detta stycke är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt 9 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Det rör i första hand direktsändningar, kartor som inte är avsedda för navigering och digital service från tredje part som varken har finansierats eller tagits fram av Timrå kommun eller står under dess kontroll.

  Hur vi testar webbplatsen

  Vi har delvis gjort en självskattning (intern testning) av timra.se samtidigt som vi får stort stöd i våra testverktyg Sitevision och Siteimprove.

  Senaste bedömningen gjordes den 15 september 2020.

  Denna redogörelse uppdaterades den 3 maj 2021.

  Kontakt

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14,
  861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer:
  212000-2395

  Kommunhuset är öppet
  klockan 08.00-16.30

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14, 861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer: 212000-2395

  Kommunhuset är öppet 08.00-16.30

  Om webbplatsen

  www.timra.se är Timrå kommuns offentliga webbplats

  Navigera på webbplatsen

  GDPR

  Tillgänglighetsredogörelse

  Om cookies