Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Annorlunda avslutning för studenterna i år, viktigt att det görs minnesvärt ändå

  Studentfirandet kommer att bli annorlunda i år på grund av situationen med covid-19. De kommunala gymnasieskolorna i Västernorrland har tillsammans med de fristående gymnasierna sett över hur avslutningen ska se ut och är överens om ramarna kring hur firandet kan gå till.

  Skolchefer och lokala skolledningar i Västernorrland förstår att det kan väcka upprörda känslor att studenten inte blir som den brukar men säkerheten är viktigast och att minska smittspridningen är avgörande. Ingen vill medverka till ökad smittspridning som kan drabba våra medmänniskor och vi måste hjälpas åt att ta det ansvaret.

  Alla är överens om att göra studenten till något fint och minnesvärt även i år, även om det inte kan bli som det brukar med mösspåtagning, studentluncher och utspring på traditionellt sätt.

  Samtliga kommuner i länet arbetar för att försöka få till någon form av klassamling för de som tar studenten i år. Hur dessa samlingar blir avgör varje skola, men de måste utgå från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Varje skola arbetar också för att hitta lösningar där anhöriga till studenterna kan delta på distans.

  Skolklasser på lastbilsflak eller liknande bör inte förekomma. Större gemensamma ceremonier, samlingar eller parader för samtliga avgångselever eller hela skolan får inte anordnas.

  Beslutet att inte fira studenterna på vanligt sätt tar skolorna med stöd i Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt ett uttalande som Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson gjort:

  Om vi ska följa FHM:s rekommendationer, och det ska vi, blir det omöjligt att ha ett traditionellt studentfirande. Läget kan förstås drastiskt förändras. Men utifrån det nuvarande läget - distansundervisning, krav på social distans, nej till folksamlingar över 50 personer - är det svårt att se gammelfarmor trängas bland tusentals andra på skolgården och 50 tonåringar tillsammans på ett lastbilsflak. Tråkigt, men bröllop ställs in, begravningar kan man inte närvara på, OS är inställt, EM i fotboll är inställt, Almedalen är inställt. Beslutet ligger ju hos huvudmannen och rektorerna. Men att planera för ett traditionellt studentfirande förefaller direkt olämpligt utifrån ett smittskyddsperspektiv, vilket är det perspektiv vi i det här läget måste förhålla oss till”.

  Mer information:
  Roger Åström, biträdande skolchef.
  Tfn: 073-270 54 79.

  Bilden föreställer studenter.
  Puffbild liten 290x160
  Bilden föreställer studenter.
  Puffbild mellan 290x250
  Bilden föreställer studenter.
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Länkar

  Lägg till relevanta länkar här

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14,
  861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer:
  212000-2395

  Kommunhuset är öppet
  klockan 08.00-16.30

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14, 861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer: 212000-2395

  Kommunhuset är öppet 08.00-16.30

  Om webbplatsen

  www.timra.se är Timrå kommuns offentliga webbplats

  Navigera på webbplatsen

  GDPR

  Tillgänglighetsredogörelse

  Om cookies