Ny i Sverige

nyisverige2.jpg

Välkommen till biblioteket!

Biblioteket är öppet för alla. Det kostar inget att låna böcker, tidningar eller musik på biblioteket. För att låna behöver du ett lånekort. Lånekortet är gratis. Läs mer om att låna.

Ny i Sverige

Här hittar du länkar till information om det svenska samhället. Många av webbsidorna har information både på lätt svenska och på andra språk.

Information Sverige

En flerspråkig portal för dig som är nyanländ i Sverige. Här finns nästan allt du undrar över, t ex om bostad, vård, skola och arbetsmarknad. Informationen finns på svenska, engelska, franska, arabiska, persiska, dari, tigrinska, ryska, spanska och somaliska.
Läs mer på informationsverige.se

Flyktinggruppernas Riksråd (FARR)

Här kan man ladda ner FARR:s Goda råd till dig som söker asyl. Broschyren finns på svenska, arabiska, persiska, engelska, ryska och spanska.
Läs mer på farr.se

Ny i Stockholm

Webbplatsen vänder sig till dig som nyligen har fått uppehållstillstånd och bor i Stockholm. Samhällsinformation på svenska, engelska, arabiska, persiska, tigrinska och somaliska.   Mycket av informationen är användbar även om man inte bor i Stockholm.
Läs mer på nyistockholm.se

Sweden.se

Det här är Sveriges officiella webbplats och innehåller fakta om samhälle, kultur, natur, affärsverksamhet, studier m.m. Språket är engelska, men det finns faktablad i pdf att ladda ner på arabiska, kinesiska, ryska, tyska, franska och spanska.
Läs mer på sweden.se
Webbplatsen finns också på arabiska och kinesiska.
Sweden.se på arabiska
Sweden.se på kinesiska 

The Newbie Guide to Sweden

Samhällsinformation och språklänkar på engelska

Hallå konsument

Konsumentinformation på lätt svenska samt andra språk.

Fler bra språkresurser på internet...

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 13 oktober 2017