Vi söker bostäder till nyanlända

Publicerad den 17 januari 2018 5870933-house-on-virtual-screen-in-man-hand.jpg

För att klara mottagandet på ett bra sätt söker kommunen fler bostäder till nyanlända och ensamkommande barn. Vi behöver hjälp från dig som kan tänka dig att hyra ut en större hyresfastighet, villa, lägenhet eller ett rum.

Behov av bostäder

Bosättningslagen från den 1 mars 2016 innebär ett gemensamt ansvar för alla kommuner att ta emot nyanlända. Syftet med lagen är att nyanlända som har fått permanent uppehållstillstånd, snabbare ska tas emot för bosättning i en kommun och påbörja sin etablering på arbetsmarknaden och i samhällslivet.

Har du en bostad att hyra ut?

Om du har en fastighet, lägenhet eller motsvarande att hyra ut, skicka in dina uppgifter till oss, länk till  formulär

För mer information kontakta socialförvaltning:

Per Selander, 070-3005431

Johan Vikström 070-3007152