Transportdispenser

Vi erbjuder

Dispens krävs för transporter som överskrider gällande fordonsbredd 2,60 meter eller fordonslängd 24 meter. Tunga transporter som överskrider gällande bärighets-klass kan även beviljas dispens på allmänna vägar.

Transportdispens söks hos kultur- och teknikförvaltningen om transportens färdväg – påbörjande och slutmål – är inom Timrå kommun. Om transporten går över kommungränsen måste dispens sökas hos Trafikverket. Tillståndet kostar 550 kronor.

Detta kan du förvänta dig

• Du kommer få besked om din ansökan godkänts inom en vecka efter att ansökan inkommit, under förutsättning att din ansökan är korrekt ifylld. Under semestertid kan längre handläggningstider förekomma.

Detta förväntar vi oss av dig

• Lämna in fullständig ansökan. På www.timra.se - självservice, finns blankett eller e-tjänst.

Sidan uppdaterad den 11 augusti 2017